O Savezu

Streličarski savez Beograda funkcioniše pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za omladinu i sport i objedinjuje streličarske klubove sa teritorije Beograda.

Savez aktivno učestvuje u organizovanju streličarskih turnira, popularizaciji i omasovljenju streličarstva u Beogradu.

Klubovi-članovi Saveza su domaćini turnira prema pravilima Međunarodne streličarske organizacije World Archery. Pored ostalih turnira, u organizaciji Streličarskog saveza Beograda, tradicionalno se održavaju turniri Otvoreno prvenstvo Beograda, koji posebno podržava mlađe takmičarske kategorije i Trofej Beograda, koji ima međunarodni karakter. 2007. godine Savez je organizovao Balkanijadu u strelicarstvu.

Posebnu celinu čini i regionalni tradicionalni turnir koji se održavao do ove godine- Medjunarodni streličarski kup.

Streličarstvo je sport kojim se mogu baviti sve starosne kategorije, te Savez radi na uključivanju što većeg broja Beograđana u ovaj sport, kako rekreativaca tako i aktivnih sportista. Posebno je koristan za uzrasne kategorije u razvoju radi pomoći pravilnom razvoju i ojačanju kičme, i zauzimanju pravilnog stojećeg stava.

Aktivnosti članica, pored organizacije i učešća na turnirima, podrazumevaju i demonstracije streličarstva, škole streličarstva i team building aktivnosti, kao i razne druge aktivnosti na promociji streličarstva kao sporta.