Categories
Takmičenja Vesti

Trofej Beograda u streličarstvu u 2023. godini

Trofej Beograda u streličarstvu 2022. godine održan 10. decembra 2023. godine je u Kovilovo resort na Zrenjaninskom putu u organizaciji Streličararskog saveza Beograda i SK Zemun.

Takmičenje je otvorio gospodin Nikola Rajičić podsekretar Sekretarijata za sport i omladinu, Gradske uprave Beograda grada Beograda.

U prijatnom ambijentu postignuti su značajni rezultati. Pobednici Trofeja Beograda u streličarstvu 2023. u mlađim starosnim kategorijama i osvajači pehara su iz beogradskog kluba SK DIF Lenka Akšić u kategoriji pionirka, stil složeni luk i Viktor Trkulja pionir, stil goli luk.

Moramo posebno istaći takmičarku iz SK DIF Anju Brki koja je postigla izvanredan rezultat u seniorskoj ženskoj konkureniji olimpik sa postignutih 569 što je i međunarodna norma, takođe moramo pohvaliti i rezultat Aleksa Obradovića iz SK Košutnjak koji je u senirskoj olimpik kategoriji postigao rezultat 561 što je nacionalna norma.

Grad Beograd Sekretarija za sport i omladinu doprineo je u  značajnoj meri realizaciju takmičenja Trofej Beograda u streličarstvu 2023 obezbeđivanjem nepohdnih sredstava za njegovo finansiranje.